Кой размер е вашият любимец?

❤ ВЗИМАНЕ НА МЕРКИ

За дрешки:

  • с помощта на сантиметър  измерете онази част на шията, на която поставяте нашийника;
  • след това измерете областта от гръдния кош, която се пада непосредствено зад предните лапи ;
  • когато стигнете до измерването на гърба вземете разстоянието от нашийника до опашката;
  • ако дрешката, която сте харесали е по-специфична(като панталонки, гащеризон, шапка и д.р.),  вземете и допълнителните мерки, които са необходими.

За обувки и чорапки:

  • с помощта на сантиметър  измерете ширината и дължината на лапата (само частта, върху която стъпва). Също така може да очертаете лапата върху лист хартия и да измерите най-широката и най-дългата част. В тези мерки включете и ноктите!


Ако не можете да се справите с горните стъпки може просто да измерите някоя от старите дрешки, с която любимеца се чувства удобно. Имайте предвид, че мерките  в таблицата са за размерите на домашния любимец, а не на дрешката. Дрешката винаги трябва да е по-голяма от точния размер на кученцето (това се отнася основно за размера на врата и гръдния кош)!

И не забравяйте да отпускате по някой сантиметър отгоре. Така ще бъдете сигурни, че кученцето ви ще се чувства комфортно и ще бъде щастливо.

Имайте предвид, че породите с дълъг косъм, които се подстригват, често променят размера, който носят!

 

Таблицата е примерна


❤ ИЗБОР НА ДРЕШКА ИЛИ АКСЕСОАР

Това е ключов момент, защото трябва непременно да вземете предвид материята и кройката на дрешката. Погледнете дали  има копчета или велкро лепенки, които могат да се местят в последствие ако е необходимо. Отделете внимание на материята. Ако е трикотажна или плетена тя ще може да стане на кученца с различен размер, но ако е  памучен, джинсов, шушляков или друг тип плат без много еластичност, то тогава трябва да вземете дрешка, която е малко по-широка.

Навярно всичко това ви звучи сложно, но всъщност не е. Нужно е да отделите съвсем малко време, за да зарадвате себе си и своя домашен любимец.

 

Ако срещате затруднение с взимането на мерки се обърнете към нас за съвет и допълнителни инструкции.