Стил и кученца

930

В края на лятото реших да ви покажа няколко стъпки от процеса на работа в нашата малка работилничка за щастливи кученца и стопани. Много често нашите клиенти ни питат дали картинките, които използваме са щампи и се налага да обясняваме етапите на изработка, за да добият те представа как се случват нещата при нас. Е, вие сега ще имате възможността да видите част от процеса.

Въпреки настъпилите промени в ежедневието ни и ограниченото време за работа, беше наистина приятно цяло лято (а надявам се и за в бъдеще да е) да изработваме вашите портфейли по индивидуални поръчки. Всяка различна поръчка ни мотивира и изправя пред предизвикателства, без които не бихме могли да се усъвършенстваме.

Йоркитата се оказаха любимци, но не липсваха и други породи и идеи от ваша страна. И все пак за мен лично йоркитата си остават фаворит за рисуване, не заради друго, а заради свободата на четката, която позволяват да се използва. Козината им е многоцветна, дълга и пухкава, което ги прави някак приятни за рисуване.

Да не се обидят стопаните на други кученца, сега! Моята мопска също е леко пренебрегната в случая.

И така ето как се случва всичко.

В някои случаи използвам готови референции на изображения, които клиента е избрал от нашата база. В други случаи се използват снимки на вашите любимци или друга идея, която сте ни изпратили.

Етап 1:

IMG_9633

Най-напред се определя къде ще бъде направена рисунката и се прави дигитална проекция, за да добиете представа за позицията и размера ѝ.

В случаи, като този се започва директно със скицирането. Грубо се нахвърля формата и други контури на изображението.

Етап 2:

 IMG_9634

Нанасят се базови цветове за основа, като се стремим да очертаем и основните форми на кученцето.

Етап 3:

IMG_9635

Постепенно се придава обем и се добавят светлосенки. Тук наблягаме на тъмните тонове.

Етап 4:

IMG_9636

Следва поетапно нанасяне и на светлите тонове от краската на козината.

Етап 5:

IMG_9637

Продължаваме да задълбаваме в детайла, светлосенките и различните нюанси, като за последното е важно да се отбележи, че 90% от използваните цветове се подготвят на момента спрямо рисунката.

Това е и една от причините, поради които две рисунки не могат да станат еднакви.

Стъпка 6:

IMG_9638

Последната и любима за мен стъпка е добавянето на всеки малък детайл. Тук се губи най-много време, но също така е и най-приятно. Блясъка в очите и козината, малките стърчащи косъмчета и всички онези елементи, които правят рисунката завършена са може би най-ценни и важни, за да изглежда всичко завършено.

И така след часове рисуване вече сме готови. Остава да изсъхне за около 24 часа и да бъде направено топлинното фиксиране, за да се задържи боята повече.

От тук нататък от вас се изисква само да им се радвате и да ги пазите с толкова любов, с колкото са изрисувани.

Остави коментар