За началото, смисъла и целите

С първата статия в този, надявам се полезен, блог искам да ви споделя как започна всичко и как много кученца в България, а и извън нея се превърнаха в Happy Dog.

Много от вас вече знаят, че нашите дрешки и аксесоари се правят специално за нуждите на вашия любимец. Но това,което не знаете е, че главната причина да започнем да творим за вас е ето тази малка принцеса, която ни вдъхновява и ни помага да подобряваме моделите спрямо нуждите на кученцата. Сигурно вече я познавате от повечето снимки в сайта, на които тя позира с удоволствие, но за тези, които не знаят – това е нашето мопсче Бери.

10222_1195222691309_1534001_nДокато беше малка тя имаше нужда от дрешки, които да я пазят от студа и снега, но се оказа, че никак не е лесно да откриеш нещо по мярка, пък и да е красиво. Специфичните нужди на породата ограничаваха още повече избора. И така се роди идеята да ѝ направя сама якенце. След тридневни мъки първата дрешка на Бери беше на лице. Имаше своите недостатъци, но това още повече ме мотивира да се науча да правя дрешки за нея, които да са красиви и удобни.

Създаването на авторски кройки, събирането на идеи и подходящи материали отне месеци. На принципа проба-грешка Бери се сдоби с няколко свои дрешки и точно тогава се появиха приятели, които също искаха дрешка за своето мъниче и приятели, на които до ден днешен съм благодарна, че ме мотивираха да започна нещо, с което никога не бях помисляла, че ще се занимавам – създаването на кучешки дрешки.

red riding hood_n

И така с тяхна помощ ние създадохме малък екип, в който всеки има своята малка, но важна роля. Още от самото начало целта беше ясна – създаването на качествени, модерни дрешки на достъпни цени. Дрешки, които покриват нуждите на животните, а не просто модни акценти, който допълват стила на стопанина.

И така и стана – измислихме име, създадохме лого и скромен дизайн, направихме фейсбук страничка и започнахме да каним приятели. Бавно но славно се присъединиха нови и нови хора, които оценяваха нашия труд. Постепенно от уста на уста повече хора разбраха за нас и търсиха услугите ни. Малки и големи кученца се нуждаеха от специално внимание и ние се стараехме да го получат.

 

hd first logoС идването на популярността, естествено се появиха и нелоялни конкуренти и клиенти, чийто капризи беше невъзможно да задоволим. В старанието си да угодим на всички сме се сблъсквали с всякакви абсурдни ситуации. Били сме обиждани, заплашвани и наранявани. Часовете труд, които сме отделяли за всяка дрешка са били отблагодарявани с нападки и грозни изрази.

Истината е, че в такъв момент човек е готов да се откаже. Започваш да се замисляш защо го правиш? Какво като ти доставя огромно удоволствие да твориш тези малки дрешки? Струва ли си щом има хора готови да те смачкат по този начин и не оценяват изобщо ръчния труд и времето, което отделяш за всяка дрешка, за да я направиш специална?

И тогава идва лъчът светлина – клиентът, с който е удоволствие да се работи. Този, който те разбира с половин дума и ти се доверява на 100%. От тези клиенти ние черпим своето вдъхновение. Тези клиенти ни дават идеи как да подобрим работата си, те ни подкрепят и се радват искрено на артикулите, които изработваме за тях. А ние получаваме най-голямата награда – да знаем, че в нечий дом точно в момента някое малко, пухкаво сладурче, носи наш продукт и радва своя стопанин! И така вече две години и половина ние се стараем да ви носим радост и малка доза красота.

Точно тук е момента да благодарим на всички приятели, роднини и клиенти за подкрепата, мотивирането, разбирането и помощта в трудни моменти! Благодарим и на всички фирми и медии, които са проявили интерес към нашата дейност.

На всички вас ще кажем само едно – ние ще продължим да създаваме модели, които да задоволяват нуждите на вашите любимци. Ще подбираме най-добрите материали и ще декорираме с най-прекрасните надписи и рисунки. Ще продължаваме да ви даваме възможността да бъдете част от създаването на нови модели и ще подкрепяме вашите индивидуални желания. И последно, но не на последно място – ще се грижим за изпълнението на вашите идеи и комфорта на вашия любим член на семейството!

Петя

Надяваме се в този блог да откривате полезна информация за това как да се грижите възможно най-добре за своите любимци. Своите идеи за статии, полезна информация и други предложения изпращайте на happydog.info@gmail.com

3 коментара

 • Даниела Алексова 12.03.2013 в 11:51

  Искам да ви благодаря за великолепното отношение, съвети и изпълнение на поръчките! Надявам се да продължавате да работите все така от сърце и с любов! Много успехи! Благодаря и от името на нашето малко космато момченце!

 • Фея Кръстница 03.05.2013 в 17:20

  Топлината, втъкана в този сайт е освежаваща. Хора, чиито сърца и умове са в състояние да създадат подобен виртуален уют, са достойни както за уважение, така и за доверие.

  От сърце желая успех на целия екип!

 • admin 03.05.2013 в 20:03

  Даниела,
  Благодарим за доверието и милите думи. Ще се радвам да видим малкия Арги в галерията с доволни приятели.
  Фея,
  Благодаря от сърце за оценката и коментара. Донесе един наистина приятен полъх на позитивизъм в точния момент!
  Весели празници и хиляди усмивки на всички (:

Остави коментар